logo_flogos

FAQ

Vraag vrijblijvend een offerte aan
!

Kan ik een FLOGOS machine inhuren ?

In de huurprijs voor 2 uur FLOGOS op locatie zit het volgende verwerkt:

  • Verbruik 2 uur Helium
  • Verbruik gepatenteerd sop met speciaal gedestilleerd water
  • Manuren voor het bedienen van de machine
  • Custom mal

Uiteraard is elk evenement anders, dus vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Zijn FLOGOS Milieu vriendelijk?

FLOGOS lossen na verloop van tijd vanzelf op, zonder restjes/residu achter te laten. FLOGOS zijn 100% vriendelijk voor mens, natuur, milieu en dier!

Hoe lang zweven FLOGOS?

FLOGOS kunnen maximaal 30-40 minuten in de lucht 'zweven'. De weersomstandigheden spelen hier wel een grote rol in.

Kan ik van een logo FLOGOS maken?

Van vrijwel elke afbeelding, dus ook een logo, zijn FLOGOS te maken. Om tot een goed en zichtbaar resultaat te komen, zal het betreffende logo aangepast worden aan de FLOGOS eisen. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Zijn er technische eisen?

De machine heeft 1 normaal aansluitpunt voor elektriciteit nodig. Hierop wordt de haspel aangesloten. Hieraan hangt het volgende:

  • 2 luchtdrukpersen
  • FLOGOS-machine zelf

 

Hoe groot kunnen FLOGOS worden?

De machine heeft een diameter van 90 cm. Hierbinnen moet de mal passen waardoor het schuim geperst wordt. Het maximale formaat van de FLOGOS schommelt dus tussen de 80-85 cm.  

Hoe hoog zweven FLOGOS?

De FLOGOS kunnen 1.500 meter hoog en wel 10 kilometer ver zweven. Uiteraard spelen de weersomstandigheden hier een grote rol in.

Zijn FLOGOS gevaarlijk voor vliegverkeer?

De FLOGOS zijn absoluut niet gevaarlijk voor het vliegverkeer. Wel staat de afspraak om het de verkeersleiding van een luchthaven te melden, zodra de FLOGOS binnen een straal van 8 kilometer gelanceerd worden.

Kunnen FLOGOS in kleur?

FLOGOS zijn wit en vormen een contrast tegen de lucht of omgeving. Het wordt vaak aan ons gevraagd of het mogelijk is om FLOGOS in kleur te leveren. We kunnen gekleurde FLOGOS maken door speciale FLOGOS verf toe te voegen, welke de originele eigenschappen van de FLOGOS niet veranderen. Dit neemt niet weg dat witte FLOGOS verschillende voordelen biedt boven gekleurde: Ze reflecteren of spelen met het licht, zowel met kunst- als met zonlicht. Gekleurde FLOGOS neigen het licht te absorberen. FLOGOS vliegen normaal gesproken niet tegen obstakels aan, maar buigen af van vaste voorwerpen vanwege hun lage massa en ze landen normaal gesproken niet meer na de lancering en lossen vanzelf op in de lucht. Echter, zouden FLOGOS bijvoorbeeld een gebouw schampen, gekleurde FLOGOS, in tegenstelling tot witte FLOGOS, kunnen deze verfresten achter laten. Ook, als bijvoorbeeld kinderen de FLOGOS vangen of raken, zullen de kleurstof deeltjes in gekleurde FLOGOS, in tegenstelling tot de witte, sporen achterlaten. De kleurstofresidu kan worden afgewassen en is onschadelijk en net als de witte FLOGOS zijn gekleurde FLOGOS milieuvriendelijk. Met het risico van residu moet echter rekening worden gehouden bij het gebruik van gekleurde FLOGOS. Daar FLOGOS bestaan uit 100% schuim of kleine zeepbellen, zullen de gekleurde FLOGOS gegenereerd worden in pasteltinten, en het is niet mogelijk om precieze Pantone-kleuren of sterke, donkere tinten te reproduceren.

Om al deze redenen raden wij u het gebruik van gekleurde FLOGOS af. Als alternatief kunt u spelen met licht met behulp van lasers of schijnwerpers. Niet alleen kunt u schakelen tussen kleuren binnen seconden, u hebt ook geen probleem met kleurstofresten.

M Projecten BV heeft er bewust voor gekozen om geen gekleurde FLOGOS aan te bieden.

Testen van de FLOGOS mal

Voordat de definitieve custom made mal gemaakt wordt, wordt deze eerst getest. Dit gebeurt op de locatie van M Projecten BV, net onder Rotterdam. Afhankelijk van de beoogde inzet, kan er zowel binnen als buiten getest worden. U krijgt een uitnodiging om bij deze test aanwezig te zijn. De kosten hiervoor zijn reeds verwerkt in de huurprijs van de machine.